Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
23.15 MB
2013-07-10 10:56:46
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
792
4059
Rövid leírás | Teljes leírás (346.77 KB)

Nagykanizsa 1908. 025-049. szám február

4. évfolyam

A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:


IV. évfolyam.
Szombat 1908. február 1.
Béftiwtt0 árak Myb m hMoi hordva:
^r héMpnt.....30 fillér
Navadérr* 1 korona 50 fillér
A »Magyar fctilap\'pal együtt 3 fillér.
A „A Nip\'pal együtt 5 fillér.
25. szám.
Nagykanizsa
Szerkesztőség ét kiadóhivatal Csengery-ut 7. szám.
Egyes szám ára 2 fill. Megjelen ünnep utáni napok kivételével minden nap reggel.
Telefon-szím : 148.
Kéziratot ntm ad vissza a szerkesztőség.
Laptulajdonos és kiadó : Ihászi Horváth István.
Hirdetések és nyilttér közlése árjegyzék szerint.
URANUS
mozgókép j színház
Nagykanizsán
Erzsébet-tér 20. sz. I. em
Naponta két másfélórás előadás.
Első előadás d. u. 6 órakor, második előadás este 9 ; 1 órakor.
Ma teljesen nj, rendkívül érdekfeszítő müser. Komoly, toros, t&nnlságos és látványos képek.
Helyárak: I. hely 50 fillér, II. hely 30 fll., III. hely 20 fillér. Gyermekek szülök kíséretével 20 fillért fizetnek. Katonajegy 14 fll.
Egy hónapig érvényes, 12 bérletjegy kedvezményesálon a pénztárnál kapható. A színházat Lamberg Gusztáv, a világhírű Pathé Fréres cég igazgatómérnöke rendezte be!
ez mind azért, mert adófizető polgár az iparos; tehát sokoldalú fizetése mellett tanuljon meg szolga is lenni. Ez az, amit nem türünk: azért agitálunk, ennek meggátlására.
Szerintem minden kamara vezetése alatt álló ipartestületek bizonyos helyen kiküldöttekkel képviselve, együttes értekezletet tartanának" és az ott létrejött megállapodás jegyzőkönyvét a kamaráknak bekül-dené és az a kereskedelmi miniszternek lenne köteles bemutatni. Annyi jogunk csak van, hogy megvédjük magunkat. Felteszem minden józan gondolkodású iparosról, hogy saját jogai megvédésére még kisebb áldozattól sem riad viss;:a. Igaz, hogy ezen ügyet az épitő-iparosok szakszervezete az éri bemondásom révén a testületnél szóba hozta aí erre hivatott vezérférfiaknak) Mit;nyerteit? Semmit ! " PTáne a legnagyobb kapacitás oda" nyilatkozott, hogy elsősorban Budapest van ilyen mozgaloir előkészítésére hivatva, nem pedig Nagykanizsa. Istenem, tehál e nagyember szerint az összes budapesti iparosoknak Budapesten kivül születniük nem is szabad, mert csak Pesten lehet úttörő mozgalmakat előidézni. Csalódik legnagyobbik uram! Ott nyilvánulhat meg a képesség, ahol a mozgalom; majd csatlakozni fognak a többi testületekkel együtt a pestiek is, csak félni nem szabad!
Vége.
Köszönetnyilvánítás.
Legforróbb köszönetem nyilvánítom mindazoknak, kik nyolc árvával maradt atyát adományaikkal segélyezni kegyeskedtek. Istenünk áldását kérem rájuk! Hálás köszönetet mondok a Hitközségnek, hogy a temetési költségeket teljesen elengedte. Akik feiejthetlen feleségemet utolsó útjára elkísérni szívesek voltak, ez uton mondok köszönetet.
Ribner Mór Kinizsi-utca 37.
A főgimnázium ünnepélye.
A nagykanizsai kegyes-tanitórendi kath. főgimnázium a kegyes-tanitó-rend alapítója, Cólasanzi Szent József tiszteletére 1908. évi február hó 2-án a „Polgári-Egylet" nagytermében ünnepet rçndez, melyre a \'- SZÜJÍket és a t^aiigy minden lelkes baráiját tisztélettel meghívja az igazgatóság. Az ünnep kezdete .déljjtán fél 6 órakor. Helyárak (az ünnep költségeinek fedezésére): Páholy 6 ko» 1—IV. sorig 1 kor., a többi sor 70 fillér. Állóhely 40 fillér. A\', ünnep műsora: 1. Nyitány a Bűvös vadász c. operából. We-bertöl. Előadja a főgimn zenekar. — 2. Ave maris Stella. Horáktól. Énekli a ffígím. énekkar. — 3. a) Träumerei. Schumanntói; b) Kuyaviak. Wíe-níavszkytól. Hegedűn előadja Bresl-mayer Tibor VIII. o. t. Zongorán kiséri Lengyel József VIII. o. tanuló.
— 4. Az ur ítél. Melodráma. Váradi Antaltól. Zenéje Nemes Elemértől. Szavalja Rausc...

Insert failed. Could not insert session data.