Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
30.41 MB
2013-07-05 08:45:17
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
1080
3943
Rövid leírás | Teljes leírás (337.42 KB)

Nagykanizsa 1907. 275-299. szám december

Hiányzik: 296. szám

3. évfolyam

A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:


ni. évfolyam.
, E.-«izttéii árak
Helyb » hizhoí hordra :
Egy hóirapra...... 5C filíír
Nsgyedévre 1 korona 50 fillér
VidéW\'e postin küldve: Egy hótapra ¡.- .. ! korona Negyedévre .. .. 3 korona
Egyes siási ára 2 fillér.
A föviro»b£: meRítieiTB politikai lapokhoz acllÉkelre: 1 fillér.
Vasárnap 1907. december 1.
275. ¡»ám.
GYKANIZ
Megjelen ünnep utáni napok kivételével minden nap reggel.
Szerkesztőség és kiadöklTatal
Csengery-ut 1. >iua.
Telefon-szám: Szerkesztőség és kiadóhivatal: 162.
Nyo.mila: I4£.
Kéziratot nem ad vissza a szerkesztőség.
Laptuiajdonos és kiadó : Ihászi Horváth István.
1 Nagy Karácsonyi Vásár 1
Singer József és Társa
cég divatáruházában
Kazincy (Vasúti) -utca 1. szám alatt
Eladásra kerülnek az összes raktáron levő cikkek
bámulatos oícsó áron.
1 méíer (120 cm. szeles) nöi ruhakeime 25 kr-tól feljebb 1 veg jó minőségű 23 méter Chifion v. vászon frt 410 1 vég jó minőségű 23 méteres kanavász frt 4-20 1 tuczat ajouros zsebkendő irt l\'ö5.
Visszavándoriók.
A Curiard gőzösei százaval hozzák vissza az amerikai magyarokat. A! :in évek óta firkáltak. Azt megdöbbentő könnyűséggel csinaita meg egypár hét aiatt, a szeszélyes élet. Amerikából százával jönnek vissza a magyarok !
A leghatalmasabb nagyúr, Pénz őfelsége, aki meleg otthonukból kiüldözte őket a csábos idegenbe, kergeti most őket irgalmatlanul haza . . .
Csalódott, kifáradt véreinket szépbeszédü nagyurak fogadjak a Fiumei kikötőben. Igerve nekik kenyeret és hazát . . . Reméljük, hogy a hagyományos miniszteri fogadkozás az egyszer őszinte beszéd!
a hajókon lesznek olyanok is, akik megtakarított tőkével jönnek haza, de sokkal többen lesznek olyanok, akiknek semmijük sem iesz. A penzeseket olcsó földhöz juttatni, a teljes vagyontalanokkal tisztességes megeinetést adni — igy Ígérik
— helyes és nem nagy költséget kivánó áldozat. Csak azután igy is legyen !
A kivándorlást visszavándor-lássá csinálta egy véletlen nemzetközi kalamitás. Kössük le áldozatok árán is a visszatérőket, mert ha nem, ugy csak az amúgy is gazdag hajóstársaságok és a gazdasági helyzet megváltozásával hozzánk bizonyára rajokként betóduló emberágensek fognak ismét busás gsefteket csinálni ami szokott balekságunkra !
HÍREK.
Háztulajdonosok figyelmébe.
A városi adóhivatal felhívja az érdekelt háztulajdonosokat, hogy a házbér vallomási ivüket szabályszerűen kitöltve most már legkésőbb 3 napon belül annál inkább adják be a városi adóhivatalhoz, mert kik ezt nem teszik, vallomási ivük a helyszínén hivataltól fog saját költségükre kiállíttatni.
„Apolló" színház.
*A tegnapi megnyitó fényesen igazolta, hogy a közönség szívesen
használja ki az élvezeleket nyújtó alkalmat. A Fiume kávéházban a néző közönség az „Apolló" mozgókép színháznak tegnapi megnyitóján valósággal hering módra szorongott és sokan kénytelenek voltak vissza menni, mert még állóhely sem volt, de nem is csoda, mert a bemutatott képek oiy tiszták és éleihüek, hogy a szemlélő a természetes valóságot látja maga előtt. Az előadott képek közül különösen tetszett a „Vig özvegy" elbájoló táncaival; .Utaiás délamerikában" rendkívül látványos ; a „Megtréfált fürdővendégek" és a „Pajkos iskolás gyermekek" nagyon mulattató stb. a többi előadott képek is általános tetszésben részesültek. A mai előadás már délután 6 órakor, holnap pedig uj műsorral este 9 órakor kezdődik.
Mai szórakoztató délután.
A nagykanizsai kath. legényegylet ma, vasarnap délután 4 órakor a Polgári Egylet emeleti nagytermében a következő érdekes műsorra! ta...

Insert failed. Could not insert session data.