Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
4.72 MB
2023-10-19 10:23:00
 

application/pdf
Védett Védett
20
86
Cím: Nagykanizsai Városi Tanács Híradója (1970-1988)
Részjelzés: 1975/I.
Közrem.: Petike Antal (szerk.) ; Zalavári Gyula (szerk.)
Szerz. közl: szerk. Petike Antal, Zalavári Gyula
Megjelent: [1975]
Eto: 352(439Nagykanizsa) ; 908.439.121Nagykanizsa
Szakjel: 350
Cutter: N 32
Nyelv: magyar
Oldal: 35 p.

A következő szöveg a dokumentumból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

NAGYKANIZSA
VÁROS
TANÁCSA
1975
i.
NAGYKANIZSAI VÁROSI TANÁCS
H í R A D Ó ] Á
1975 I.
NAGYKANIZSA
Szerkeszti a szerkesztő bizottság: Petike Antal, Zalavári Gyula
Kiadja a Nagykanizsai Városi Tanács Végrehajtá Bizottsága Felelős kiadó: Mózes Pál tanácselnök A borítót tervezte: Birtalan Katalin grafikus 75 739 Nyomda, Nagykanizsa Felelős vezető: Vastag Béla
Hazánk és városunk felszabadulásának 30. évfordulóját köszöntjük.
1945. április 4-ének történelmi nagyságát, sorsfordító jelentőségét három évtizedes fejlődésünk fényesen bizonyítja.
A felszabadulással visszanyertük nemzeti függetlenségünket és történelmi lehetőséget kaptunk a demokratikus és szocialista átalakulásra.
A 30 év fejlődését kiemelkedő események sokasága jellemzi: a földosztás, az államosítások, a proletárdiktatúra kivívása, a tanácsrendszer megszületése, a kulturális forradalom, a szocialista gazdaság megalapozása és mindezek alapján életünk, gondolkodásunk alapvető megváltozása.
A sikerek, az eredmények alapja pártunk következetes politikája a munkásosztály áldozatvállalása és dolgozó népünk egysége.
Szocialista átalakulásunkat szemléletesen tükrözi városunk, Nagykanizsa fejlődése is. Mi is megteremtettük fejlett, szocialista iparunkat, átszerveztük mezőgazdaságunkat, kiterjesztettük kereskedelmünket és közlekedésünket, és magas szintre emeltük a kulturális és egészségügyi szolgáltatásokat. Új lakótelepek, korszerű létesítmények, egyre szépülő és gazdagodó városkép bizonyítják tetteinket.
Pártunk XI. kongresszusa felmérte az eddig megtelt utunkat, a szocialista építés eredményeit, társadalmi átalakulásunk mutatóit. Fejlődésünk, eddigi eredményeink biztosítékai a szocialista társadalom teljes felépítésének. A kongresszusi határozatok lelkiismeretes végrehajtása az egész magyar nép további gyarapodását és történelmi előrehaladásunkat szolgálja.
Soha el nem múló hálával és tisztelettel gondolunk felszabadítóinkra és fejlődésünk biztos támaszára a szovjet népre. Kegyelettel emlékezünk a szovjet és bolgár hősökre, akik életüket áldozták Nagykanizsa felszabadításáért.
Köszönjük a város valamennyi dolgozójának áldozatos munkáját, helytállását, a kommunisták példamutatását.
Minden eddigi eredményünk arra kötelez bennünket, hogy erős hittel és meggyőződéssel, töretlen erővel és akarással dolgozzunk társadalmunk és szeretett városunk szocialista fejlődéséért.
Nagykanizsa Város Tanácsa Végrehajtó Bizottságának munkája
(1973—1974)
Végrehajtó bizottságunk munkáját alapjaiban meghatározták pártunk X. kongresszusán elfogadott határozatok, a határozatok szellemében született központi bizottsági állásfoglalások, magas szintű állami jogszabályok, a megyei és városi pártbizottság határozatai, a megyei tanács és végrehajtó bizottság valamint városi tanácsunk utasításai.
Külön is kiemelném a Központi Bizottság 1972 novemberi, az oktatási, a közművelődési, a népesedéspolitikai, a munkásság helyzetéről megfogalmazott döntéseket és jogszabályokat, a tanácstörvény gyakorlati érvényesülését szolgáló különböző rendelkezéseket.
Az elmúlt két év városfejlesztési, várospolitikai eredményei talán a leggazdagabbak voltak felszabadulásunk óta. Éppen ebből adódott, hogy a végrehajtó bizottságnak magasabb szinten kellett mgeoldania a politikai, a társadalmi és a gazdasági feladatokat. Tudatosabban és tervszerűbben kellett gondoskodnunk a lakosság igény

Insert failed. Could not insert session data.