Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
3.98 MB
2023-10-19 13:16:18
 

application/pdf
Védett Védett
20
86
Cím: Nagykanizsai Városi Tanács Híradója (1970-1988)
Részjelzés: 1976/I.
Közrem.: Petike Antal (szerk.) ; Zalavári Gyula (szerk.)
Szerz. közl: szerk. Petike Antal, Zalavári Gyula
Megjelent: [1976]
Eto: 352(439Nagykanizsa) ; 908.439.121Nagykanizsa
Szakjel: 350
Cutter: N 32
Nyelv: magyar
Oldal: 28 p.

A következő szöveg a dokumentumból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

NAGYKANIZSA
VÁROS
TANÁCSA
1976
i.
NAGYKANIZSAI VÁROSI TANÁCS
HÍRADÓJA
1976 I.
NAGYKANIZSA
Nagykanizsa város fejlődése a IV. ötéves terv időszakában
A IV. ötéves terv időszakára legfontosabb célkitűzésünk az volt, hogy a III. ötéves tervben megindult fejlődés töretlenül folytatódjék. Az MSZMP X. kongresszusának határozatai, a népgazdaság IV. ötéves tervének előirányzatai biztosították megyénk és városunk gyorsabb fejlődésének gazdasági, társadalmi és politikai feltételeit.
Most, a tervidőszak zárásakor, értékelésekor számbavesszük, hogyan valósítottuk meg céljainkat, hogyan éltünk öt éven át azokkal a lehetőségekkel és eszközökkel, amelyek városunk rendelkezésére álltak.
Mind céljaink, mind pedig lehetőségeink összhangban voltak a népgazdaság, a megye céljaival és lehetőségeivel. Ezek a célok számunkra lelkesítőek voltak és lehetőségeinkkel is jól éltünk. Eredményes öt évet zártunk, mert minden főbb célunkat megvalósítottuk, egyes területeken a tervezettnél is jobb eredményeket értünk el. Vannak területek, ahol a következő évek fejlődésének feltételeit alapoztuk meg. Tervezett céljaink teljesítése nagymértékben hozzájárult a megyei célok maradéktalan megvalósításához. Nagykanizsán valósult meg a megyei ipari beruházások és fejlesztések több mint fele, a lakásoknak több mint egynegyede, az egészségügyi fejlesztések igen jelentős hányada, de más ágazatokban is tekintélyes a városunkra eső rész. Joggal állapította meg 1975. december 20-án a megyei tanács ülése, hogy: ,,A tervidőszak során jelentkező nehézségek ellenére megyénknek sikerült céljait megvalósítania, a többi megyéhez és történelmünkhöz mérten legsikeresebb középtávú időszakát zárnia." A megyei tanács elismerését és köszönetét fejezte ki a megye társadalmának, a helyi tanácsoknak, a politikai és társadalmi szerveknek, az üzemek és intézmények kollektíváinak.
Tervünk eredményes végrehajtásában nagy szerepe volt annak, hogy céljaink, elképzeléseink találkoztak a lakosság igényeivel és legfőbb érdekeik kifejezését látták benne. Az öt év alatt állandóan tapasztaltuk a lakosság, az üzemek, az intézmények sokoldalú támogatását. A végrehajtást nagymértékben elősegítették a Központi Bizottság, a Kormány, a megyei- és városi pártbizottságaink határozatai, amelyek a végrehajtás tapasztalatai alapján ráirányították a figyelmet a feszültségek, a jelentkező problémák felszámolására, a munka színvonalának javítására. E határozatok végrehajtásaként került sor a lakásprogram módosítására, a tervezett lakásszám emelésére, a közműprogram végrehajtása feltételeinek biztosítására, az építőipari kapacitáshiány enyhítésére, a korszerűbb technológia bevezetésére.
Eredményesen szolgálta céljainkat pártunk XI. kongresszusának tiszteletére, felszabadulásunk 30. évfordulójának méltó megünneplésére indított nagyarányú verseny- és munkamozgalom. A verseny segítette az üzemekben a termelé-
kenység emelését, a termelés költségeinek kedvezőbb alakulását, az üzem- és munkaszervezés színvonalának javulását, várospolitikai céljaink társadalmi munkával segítő megvalósítását. Az OGIL Eötvös Loránd, a Sörgyár Sneff József, az Állami Építőipari Vállalat Partizán szocialista brigádja a Központi Bizottság, az Egyesült Izzó, a Mecsek vidéki Állami Fincegazdaság, a Gépgyár, a Kőolajfúrási üzem, a Bútorgyár és a Dél-zalai Víz-, Csatornamű- és Fürdő Vállalat egy-egy szocialista brigádja a megyei pártbizottság elismerésében részesült

Insert failed. Could not insert session data.