Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
5.92 MB
2023-10-19 15:59:46
 

application/pdf
Védett Védett
21
85
Cím: Nagykanizsai Városi Tanács Híradója (1970-1988)
Részjelzés: 1980-1981
Közrem.: Zsoldos Ferenc (szerk.) ; Fazekas István (szerk.)
Szerz. közl: szerk. Zsoldos Ferenc, Fazekas István
Megjelent: [1981]
Eto: 352(439Nagykanizsa) ; 908.439.121Nagykanizsa
Szakjel: 350
Cutter: N 32
Nyelv: magyar
Oldal: 40 p.

A következő szöveg a dokumentumból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

NAGYKANIZSA
VÁROS
TANÁCSA
1980-1981
NAGYKANIZSAI VÁROSI TANÁCS
H í R A D Ó 3 A
1980-1981
NAGYKANIZSA
Nagykanizsa Város Tanácsa Végrehajtó Bizottságának munkája
(1976-1980)
Legutóbb 1975-ben számoltunk be Zala megye Tanácsának irányító, ellenőrző tevékenységünkről. A hozott határozatokat végrehajtottuk.
Szervező munkánk eredményeként nőtt a lakásállomány, javultak a kommunális, a kereskedelmi ellátás feltételei, bővült a szolgáltató tevékenység. Tovább fejlődött az egészségügyi ellátás tartalma és tárgyi felfeltételrendszere. Javult a város közlekedési hálózata. Fejlődtek a kulturális ellátás feltételei, viszont az oktatási intézményhálózat jelentős részének életveszélyes volta miatt a tervezettnél rosszabb körülmények között folyt az oktató, nevelő munka. Az ebből adódó gondok, feszültségek oldása rendkívüli intézkedéseket igényelt.
Tovább erősödött a testületek meghatározó szerepe. Fejlődött a hatósági, a káder- és személyzeti munka tartalmi színvonala. Eredményes együttműködésünk a nem tanácsi szervekkel, a társadalmi és tömegszervezetekkel, szélesedtek kapcsolataink a lakossággal.
A városi pártbizottság elvi, politikai iránymutatásával, a megyei tanács vb. irányító, ellenőrző tevékenységével, szakigazgatási szervei pedig az ágazati munka rendszeres figyelemmel kísérésével elősegítették munkánk erdményességét.
A beszámolási időszakban tovább bővült feladat- és hatáskörünk.
Azóta látjuk el az egész járásban az egészségügyi, szociálpolitikai és a munkaügyi igazgatási és szakmai teendőket, továbbá a járás tanácsainak adókönyvelését. Bővült intézményrendszerünk. Hatáskörünkbe került a kórház-rendelőintézet integrált egysége és valamennyi középfokú oktatási intézmény. Üj igazgatási teendőként gyarapodtunk a városkörnyéki községekkel.
Mindezek a változások nem kis feladatot jelentettek és egyúttal igazgatási, munkamódszerbeli és szemléleti korszerűsítést eredményeztek.
A tanács működésének biztosítása
Arra törekedtünk, hogy a tanács meghatározó szerepe megfelelően érvényesüljön. A tanács a várospolitika, a városellátás és üzemeltetés alapvető kérdéseit vitatta meg. Biztosítottuk, hogy a tanács elé kerülő előterjesztések színvonalasak, elemzőek legyenek. Az előterjesztések előkészítésében széleskörű társadalmi bázisra támaszkodunk.
A hosszú ciklus alatt sem csökkent a tanácstagok aktivitása. öt év átlagában jó volt a megjelenés, ülésenként többen vettek részt a vitában. Rendszeresek az interpellációk. A tanácstagok felkészültségét eredményesen segíti a Tanácsi Hiradó és a Tanácstagok Klubja is.
A tanács működésére a tervszerűség és a törvényesség jellemző. A tanács a beszámolási időszakban több rendeletet alkotott és megfelelő számú határozatot hozott. Működése során azok végrehajtását figyelemmel kíséri.
A tanács csökkentette a bizottságok számát. A bizottságok működése sokrétű. Tervszerűen vizsgálatot, ellenőrzést végeztek és több javaslatot tettek. Jól szolgálják a tanács működésének folyamatosságát és a társadalmi ellenőrzést. Munkájukban azonban még nem teljes a koordinatív funkció és a bizottságok és a testületek közötti munkamegosztás, melyet a továbbiakban is fejlesztenünk kell.
Eredményes a megyei tanácstagok városi, városkörnyéki csoportjának működése. Állásfoglalásukkal jól képviselik a választók érdekeit és aktívan elősegítik a megyei döntések végrehajtását.
A végrehajtó bizottság m